Radončić i Lagumdžija protiv hrvatskog kanala

Radiosarajevo.ba
Radončić i Lagumdžija protiv hrvatskog kanala


Fahrudin Radončić
, lider Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBBBiH) je, zajedno s ministrima Zlatkom Lagumdžijom (SDP), Damirom Hadžićem (SDP) iZekerijahom Osmićem (SDP), bio protiv prijedloga uvođenja hrvatskog kanala.

Saopćio je ovo SBB povodom događaja na današnjoj sjednici Vijeća ministara na kojoj je došlo do preglasavanja sa srpske i hrvatske strane nad bošnjačkim članovima Vijeća o tome da se Prijedlog zakona o trećem kanalu proslijedi na raspravu Parlamentu BiH.

„Na ranijoj sjednici Vijeća ministara, ministar Radončić je zajedno sa ministrima Lagumdžijom, Hadžićem i Osmićem bio protiv takvog prijedloga, a na današnjoj sjednici je protiv toga bila i zamjenica ministra Edita Đapo, koja je također član SBB-a. 

Poslanici SBB-a će u parlamentarnoj proceduri glasati protiv takvog prijedloga, jer smatramo da to vodi etničkoj podjeli medijskog prostora, a time i etničkoj podjeli BiH“, ističe se u saopćenju koje potpisuje Radončić.

I SDP je oštro osudio ovu odluku, "iako za to nisu postojala pozitivna mišljenja nadležnih ministarstava, niti je provedena odgovarajuća zakonska procedura".

"Predlagač Zakona je predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, a u njegovoj pripremi i usvajanju grubo je zaobiđeno stajalište MKT BiH i njegov ministar Damir Hadžić, koji ni na koji način nisu učestvovali u pripremi i predlaganju pomenutog zakonskog rješenja", poručili su iz SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije