Radončić i Budimir dogovorili smjenu Vlade FBiH

Radiosarajevo.ba
Radončić i Budimir dogovorili smjenu Vlade FBiH

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir i predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić danas su održali sastanak u kabinetu predsjednika FBiH. Radončić je nakon sastanka rekao da je napravljeno nekoliko značajnih iskoraka za rješavanje krize vlasti u FBiH.

"Najvažnija je stvar da će se ići u proceduru izglasavanja nepovjerenja Vladi FBiH. Ne mogu precizirati rok, jer to zavisi od onih koji sazivaju sjednice domova u Parlamentu FBiH, ali mislim da bi ta precedura trebala krenuti u ponedjeljak", istakao je Radončić.

Izglasavanje se očekuje u ponedjeljak.

Budimir je istakao da nakon ustavne procedure izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH, slijedi procedura za uspostavu nove Vlade FBiH.

"Ovo je proces u kojem se trebamo dogovarati. Ja ću imati svoje uvjete, a njih ću iznijeti, kada za to dođe vrijeme, predsjednicima stranaka četvorke", rekao je Budimir, javio je portal Dnevnog avaza.

Podsjećanja radi, nastavak je ovo pregovora, koji su počeli prošle sedmice i koji su rezultat zahtjeva nove parlamentarne većine o smjeni vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije