Radojičić predaje dužnost: "Dakle, doslovno idem kući, među nezaposlene"

7
Radiosarajevo.ba
Radojičić predaje dužnost: "Dakle, doslovno idem kući, među nezaposlene"
Srna / Igor Radojičić

Igor Radojičić, dosadašnji gradonačelnik Banjaluke, danas predaje dužnost svom nasljedniku Drašku Stanivukoviću.

U intervjuu za Nezavisne novine Radojičić govorio je i o tome šta planira da radi u budućnosti.

"Čitao sam proteklih sedmica različite spekulacije o mom daljem statusu i ponašanju. Međutim, u svemu tome nije bilo nijedne moje izjave ili stava, a sve spekulacije su, u stvari, izražavale tuđe projekcije. Istina je da nakon izbora nisam imao nijedan razgovor na temu daljeg političkog ili bilo kakvog javnog djelovanja. Većinu vremena u proteklim sedmicama imao sam porodične i zdravstvene probleme. U četvrtak predajem dužnost gradonačelnika pa od tog dana više neću obavljati nikakvu javnu dužnost. Gradski odbor SNSD-a Banjaluka, koji sam vodio proteklih sedam godina i na koji sam bio posve politički fokusiran, je raspušten, tako da ni konkretnog političkog zaduženja više nemam. Dakle, nakon ove primopredaje doslovno idem kući. Trebaće mi i nadam se da ću imati priliku za odmor, nakon četiri izuzetno naporne godine, u kojima sam i privatni i porodični život potpuno bio podredio poslovima gradonačelnika. Taj odmor od politike i javnosti može da bude i veoma dug.

Na konstataciju da prema zakonu, ima pravo da primate platu šest mjeseci nakon isteka mandata i na pitanje hoće li iskoristiti tu mogućnost, odgovorio je: 

Ne. Neću koristiti to pravo. To je moj lični stav. Iako predajom dužnosti gradonačelnika zaključujem radnu knjižicu u Gradskoj upravi i vjerovatno direktno idem među nezaposlene, smatram da u ovako teškoj godini za mnoge građane to pravo ne treba da koristim. Idem svojoj kući, svojoj porodici i prijateljima, nadam se odmoru, a onda postavljanju nekih drugih životnih ciljeva, na nekim novim tračnicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije