Radnici uništenih kompanija i danas protestuju u Tuzli

Radiosarajevo.ba
Radnici uništenih kompanija i danas protestuju u Tuzli

Oko stotinjak radnika propalih firmi na području Tuzlanskog kantona okupilo se jutros ispred zgrade Suda i Tužilaštva TK-a, piše Fena.

"Još jedna srijeda, a napretka nema. Vlada nije ispunila ono što je obećala. Moramo dati do znanja svima da ćemo nastaviti te pokušati s Vladom da razgovaramo. Ako ne, onda ćemo tražiti javnu ostavku prije, kako ne bismo bili u tehničkom mandatu. Ako uđu u tehnički mandat govorit će da su u tehničkom mandatu, da ne mogu uraditi ništa. Neka Skupština TK-a preuzme ingerencije da pokuša spasiti radnike", poručio je Enes Tanović iz Sindikata solidarnosti.

Navodi da radnici zbog ovakve vlade koju su izabrali ne osjećaju odgovornost jer su, kaže, morali pristati na kakvu-takvu vladu. Kako je kazao, nema ni fonda solidarnosti jer se to prema njegovom mišljenju nije dobro pokazalo.

Predsjednik Sindikata Polihema Sakib Kopić smatra također da bi Vlada trebala da podnese ostavku jer, kako navodi, ništa nisu uradili za pet mjeseci.

On je istaknuo da je problem BiH što nema sposobnih ljudi koji imaju viziju izlaska iz krize, te da takve ljude u BiH treba uvoziti jer ih ovdje, nažalost, nema.

"Idu izbori, za deset dana počinje kampanja. Vlada ulazi u tehnički mandat, nema rješenja za Ditu, Konjuh. Zašto Tužilaštvo nije privelo nijednog kriminalca Dite da procesuira? Neka pakuju kofere, to je im je najbolje, neka predaju vlast Skupštini do izbora.  Ova Vlada hitno treba da podnese ostavku", smatra Hrustan Muminović iz Štrajkačkog odbora Dite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije