Radnici 'Konjuha' noć proveli u Kladnju

Radiosarajevo.ba
Radnici 'Konjuha' noć proveli u Kladnju

Radnici fabrike namještaja Konjuh iz Živinica, koji su jučer pješke krenuli ka Sarajevu, prethodnu noć proveli su u Kladnju gdje trenutno čekaju autobuse koji će ih prevesti do glavnog grada BiH.

Predstavnik sindikata Konjuha Mevludin Trakić potvrdio je jutros za agenciju Anadolija da su četiri autobusa na putu prema Kladnju. Prema njegovim očekivanjima, autobusi, koji su krenuli iz Banovića i koje je za radnike omogućilo privatno lice, do 10 sati bi trebali biti u Kladnju.

Radnici 'Konjuha' krenuli pješice ka Sarajevu

On je također dodao da su neki od radnika sinoć morali posjetiti ljekara, zbog narušenog ili lošeg zdravstvenog stanja.

Radnici Konjuha će po dolasku u Sarajevo tražiti sastanak sa visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Valentinom Inzkom. No, jučer je na pitanje portala Radiosarajevo.ba iz OHR-a odgovoreno:

„Svako ima pravo da protestira u skladu sa zakonom. Prava adresa za rješavanje problema radnika je Vlada Federacije BiH, prema tome nije na OHR-u da komentira ovaj slučaj.“

Podsjećanja radi, radnici traže saglasnost vlasti za kredit od šest miliona kod Razvojne banke FBiH, od kojeg bi pokrenuli proizvodnju i sačuvali radna mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije