Radnici Hidrogradnje pred zgradom Predsjedništva, velike gužve u centru Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Radnici Hidrogradnje pred zgradom Predsjedništva, velike gužve u centru Sarajeva
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Radnici sarajevske Hidrogradnje, u generalnom štrajku, njih oko 300, okupili su  se danas u 11.55 sati ispred zgrade Predsjedništva BiH  u Sarajevu kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog stanja  u tom preduzeću.

Kako javlja reporter Fene s mjesta događaja, predsjednika Sindikata Hidrogradnje Redžepa Tufekčića već je primio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Razlog zbog kojega su došli pred zgradu Predsjedništva, kako kažu, je u činjenici da je Hidrogradnja državna firma i da o radnicima Hidrogradnje brigu treba da vode i državne institucije.

Radnicima Hidrogradnje pridružili su se i predstavnici drugih građevinskih firmi. 

Saobraćaj ispred zgrade Predsjedništva trenutno je otežan.

Radnici Hidrogradnje započeli su štrajk 30. septembra, tražeći da im se osiguraju novi poslovi, isplate neisplaćene plaće i uplate doprinosi. Sa Vladom FBiH su potpisali sporazum 21. oktobra kada su prekinuli štrajk. Međutim, 4. novembra ponovo su krenuli sa štrajkom jer, kako navode, Vlada nije ispunila svoj dio iz sporazuma. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije