Radnici Aluminija u Sarajevu: Ovo nam je zadnja šansa da izbjegnemo tragediju

E. H.
Radnici Aluminija u Sarajevu: Ovo nam je zadnja šansa da izbjegnemo tragediju
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Protest radnika Aluminija

Stotinjak radnika mostarskog Aluminija trenutno se nalazi ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Kako su nam kazali radnici, ovo im je posljednja prilika da skrenu pažnju javnosti na katastrofu koja se sprema ovom preduzeću.

Član Nadzornog odbora Aluminija ispred malih dioničara Željko Damjanović nam je kazao da preduzeće ima obezbjeđenu električnu energiju do sutra te da im u ponoć prije gašenje.

"Ovo nam je posljednji pokušaj da skrenemo pažnju na katastrofu koja će se dogoditi FBiH i tom kraju. Bili smo mi na više sastanaka s predstavnicima Vlade FBiH, uvijek nas lijepo prime, ugoste, ali ništa se ne dogodi. Ponavljam, ovo je posljednji mirni pokušaj radnika, nije isključeno da ćemo ići i na radikalnije mjere", kazao je Damjanović.

Dodao je da ako se ne pomogne radnicima koji će ostati bez primanja oni će morati ići u radikalnije mjere. "Svi radnici Aluminija imaju velike kredite i nemaju više šta izgubiti, jedino nam je preostalo da nam Vlada FBiH pomogne", poručio je Damjanović.

Prema njegovim riječima, radnici više ne vjeruju nikom.

"Ovo nam je posljednja šansa da izbjegnemo tragediju", naglasio je.

U međuvremenu dvoje radnika Aluminija ušli su na sastanak s predstavnicima Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije