Radnice Fabrike 'Aida' blokirale Tuzlu: Ostajemo ovdje i cijelu noć

Radiosarajevo.ba
Radnice Fabrike 'Aida' blokirale Tuzlu: Ostajemo ovdje i cijelu noć

Nekoliko desetaka radnika Fabrike obuće "Aida“ blokiralo je danas raskrsnicu kod ove fabrike nakon što su jutros oko deset sata bili pred zgradom Vlade Tuzlanskog kantona. Tvrde da, ukoliko se ne udovolji njihovim uslovima, na raskrsnici planiraju provesti i noć. 

"Tražili smo premijera, on se nije odazvao, i onda smo blokirali saobraćajnicu kod fabrike. Sjedimo ovdje već tri sata, niko nam se ne obraća, niti neko išta poduzima. Mi smo, ustvari, prvo tražili posao, ali ne posao koji traje tri mjeseca za pet KM, nego posao svih 12 mjeseci, da se radi za normalnu plaću i uvezivanje radnog staža", izjavila je za Fenu Alma Hasanbašić, radnica Fabrike obuće "Aida“. 

Tvrdi da su radnici svjesni da od uvezivanja radnog staža nema ništa, ali im ništa drugo ne preostaje nego da se bore za taj staž. 

"Topli obrok, kartu za prijevoz i pet KM nismo dobili za august. Finansiramo sami sebe i radimo za tih pet KM", rekla je Hasanbašić.

Ukoliko im se niko ne obrati u narednih sat vremena, kako je najavila, radnici "Aide“ će otići pred fabriku da se dogovore šta činiti dalje. 

"Mi na ovome nećemo stati. Sutra ćemo poduzeti neke veće mjere. Ovo nije lijep način, ovo je ponižavajuće za nas, ali nemamo drugog izlaza", kazala je radnica tuzlanske fabrike "Aida". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije