Radna večera u Butmiru

Radiosarajevo.ba
Radna večera u Butmiru

Foto: rtvfbih.ba

U Vojnoj bazi Butmir počeo je sastanak domaćih političkih lidera i predstavnika SAD-a i EU-a - Jamesa Steinberga i Carla Bildta. U Butmiru je i evropski komesar za proširenje Olli Rehn.

Radnoj večeri prisustvuju predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednik PDP-a Borislav Borenović, lider HDZ-a 1990 Božo Ljubić, SDA Sulejman Tihić, Stranke za BiH Haris Silajdžić, kao i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i njegov zamjenik Niko Lozančić, te šef SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.

Zvanični razgovori počinju u petak ujutro.

Kako se nezvanično govori, bh. liderima bi trebao biti predočen paket mjera za rješenje političke krize i približavanja naše zemlje Evropskoj uniji i NATO-u. Do sada nisu bili upoznati sa detaljima, samo im je uručen poziv za sastanak.

Ono što se također nezvanično spominje, jeste da paket sadrži dio ustavnih promjena, i to najvjerovatnije aprilski paket, ispunjavanje uvjeta za transformaciju OHR-a u Ured specijalnog predstavnika Evropske unije te neka zakonska rješenja.

rtvfbih.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije