Radmanović vjeruje da će BiH biti ukinute vize

Radiosarajevo.ba
Radmanović vjeruje da će BiH biti ukinute vize

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović vjeruje da će naša zemlja do kraja godine biti stavljena na bijelu šengensku listu te da u tom pogledu neće ostati iza zemalja u okruženju.

Ističući da je vizni režim odavno problem za građane BiH, Radmanović je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da je stajanje pred ambasadama u kojima bh. građani traže vize nedostojno čovjeka

"Vjerujem u političku mudrost Evropske unije i da će makar, ponekad spora i birokratizovana, pokazati građanima BiH šta misli“, naveo je predsjedavajući Predsjedništva.

Komentarišući učešće pripadnika Oružanih snaga BiH u NATO vježbi u Gruziji, on je kazao da put ka NATO-u, kojim ide naša zemlja, traži i određene obaveze, pa i učešće pripadnika Oružanih snaga BiH u raznim vježbama u svijetu.

Podsjetio je i da je prije godinu dana usvojen plan BiH ka NATO-u i koji omogućava ispunjavanje uslova za aplikaciju u savez.

"U tom planu je i učešće pripadnika oružanih snaga BiH u raznim vježbama u svijetu, a u okviru toga i u vježbama u Gruziji“, pojasnio je Radmanović.

Predsjedništvo BiH je moglo, naveo je, spriječiti odlazak predstavnika Oružanih snaga u Gruziju, ali samo da je imalo jedinstven stav o tom pitanju.

"S druge strane, morali bismo biti i svjesni posljedica neodlaska na NATO-ovu vježbu", rekao je Radmanović.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije