Radmanović: Insistiraću na istrazi oko naoružanja u Tešnju

Radiosarajevo.ba
Radmanović: Insistiraću na istrazi oko naoružanja u Tešnju

Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH izjavio je da će insistirati na istrazi oko naoružanja pronađenog u Tešnju.

Radmanović je poručio da će insistirati da se otkrije ko je nabavio to naoružanje i za šta je namjeravo da ga upotrijebi.

On je rekao da je veoma zabrinjavajuća izjava Željka Komšića da u Federaciji BiH svi misle BiH treba da ratuju zbog političkih odluka, posebno kada se dovede u vezu sa pronalaskom naoružanja u Tešnju.

"Ova izjava je opasna što odražava želju ljudi u Federaciji BiH, kako on (Komšić) kaže, svi misle tako. To je opasnost za sve u BiH, za region i ko zna još za koga", kazao je srpski član Predsjedništva BiH za Radio RS-a.

Prema njegovim riječima, ovakva izjava je posebno opasna kada se dovede u vezu sa pronalaskom naoružanja u Tešnju, što su „sarajevski mediji i političari preskočili kao da se nije ni desilo“.

To naoružanje, kako je kazao, može biti samo za dvije stvari: "ili za pripremu za rat, neki oružani sukob, ili za šverc".

"To je stvar oko koje ćemo još morati razgovarati, ali u svakom slučaju ne vodi stabiliziranju stanja u BiH, odvlači nas od pomirenja, koje, inače, ide veoma sporo", istakao je Radmanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije