Radiosarajevo.ba saznaje: U petak se u Ambasadi Srbije u Sarajevu otvara knjiga žalosti

A. S.
Radiosarajevo.ba saznaje: U petak se u Ambasadi Srbije u Sarajevu otvara knjiga žalosti
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ambasada Srbije u BiH

U petak, 5. maja, u Ambasadi Srbije u Sarajevu bit će otvorena knjiga žalosti, nakon masakra koji je počinjen u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na beogradskoj opštini Vračar, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Kako su za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno iz Ambasade Srbije u Bosni i Hercegovini, već od petka, 5. maja, u 7 sati bit će spuštena zastava na pola koplja u dvorištu Ambasade.

"Građani BiH i svi oni koji saosjećaju sa našom boli povodom tragedije u Beogradu, u Ambasadi Srbije već od 10 sati mogu se upisati u knjigu žalosti. Naša ambasada za takvu priliku bit će otvorena sve do ponedjeljka, kada će se građani moći upisati u Knjiigu žalosti", dodali su iz Ambasade Srbije u BiH za Radiosarajevo.ba.

Prve reakcije na oproštaj Pjanića od reprezentacije: Oglasili se Džeko, Misimović, Barbarez...

Prve reakcije na oproštaj Pjanića od reprezentacije: Oglasili se Džeko, Misimović, Barbarez...

Ovo su termini kada se građani mogu upisati u knjigu žalosti:

- Petak, 5. maj - od 10 do 13 sati i od 14 do 16 sati

- Subota, 6. maj - od 12 do 14 sati

- Nedjelja, 7. maj - od 12 do 14 sati

- Ponedjeljak, 8. maj - od 10 do 13 sati.

Ekipa portala Radiosarajevo ispred škole u Beogradu gdje se jutros dogodio masakr u kojem je ubijeno osam učenika i čuvar

Posted by Radio Sarajevo on Wednesday, May 3, 2023

Kako su nam pojasnili iz Ambasade Srbije u Sarajevu, svi oni koji žele poslati telegram saučešća mogu to učiniti elektronskim putem na e-mail adresu: ambasada.sarajevo@mfa.rs.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije