Radiosarajevo.ba saznaje: Tvrtko Milović ponovo imenovan za urednika na BHT-u

A. S.
Radiosarajevo.ba saznaje: Tvrtko Milović ponovo imenovan za urednika na BHT-u
Foto: Privatni album / Tvrtko Milović ponovo imenovan za urednika na BHT-u

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine potvrdio je imenovanje novinara Tvrtka Milovića na mjesto urednika dokumentarno suvremenog programa BHT-a na novi mandat od pet godina, saznaje Radiosarajevo.ba.

BHRT donio odluku: Prekinuta saradnja s urednikom Tvrtkom Milovićem

Ovu informaciju nam je potvrdio i kolega Milović, koji je za naš portal otkrio da se „novinari koji su tužile BHRT nisu pojavili na ponovljenom konkursu“. 

„Epilog svega je širenje nepovjerenja prema javnom RTV servisu, sudski troškovi koje je BHRT morao platiti i obnavljanje mog petogodišnjeg mandata na mjestu urednika“, dodao je Milović za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Milović je nedavno smijenjen sa iste funkcije, jer je na društvenim mrežama kritikovan zbog govora mržnje. On je prošle godine napisao tekst pod nazivom "31 razlog zašto Sarajevo zavidi Kiseljaku" u kojem je nastojao dokazati kako je Sarajevo u svim segmentima lošiji grad za življenje odKiseljaka.

Tvrtko je također i autor izjave u kojoj ističe kako bi Hrvatska trebala uvesti vize za korisnike pasoša BiH pri ulasku u Hrvatsku.

Posebno je komentiran njegov status koji je objavio na svom Facebook profilu, a koji govori o broju ubijene djece u opkoljenom Sarajevu.

"Kada sam stigao u Sarajevo 2007. govorilo se o 900 djece. Kasnije je, (naravno), zaokruženo na 1000. Kada je bila Pašovićeva izložba sa stolicama već je bilo 1100 malih stolica za ubijenu djecu. Evo sad vidim naraslo na 1602. Jadna djeca...", napisao je Milović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije