Radiosarajevo.ba saznaje: Slijedi novo poskupljenje goriva u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Radiosarajevo.ba saznaje: Slijedi novo poskupljenje goriva u BiH
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U aplikaciji Federalnog ministarstva trgovine tokom današnjeg dana je evidentirano novih 65 zahtijeva o promjeni cijena i marži koje se odnose na povećanje cijena goriva od pet feninga po litru, potvrdili su iz ovog ministarstva za Radiosarajevo.ba.

Prema obavještenjima o promjeni cijena i marži, koje su benzinske pumpe dostavile Ministarstvu trgovine, raspon maloprodajnih cijena naftnih derivate na današnji dan u Federaciji je sljedeći:

Premium bezolovni benzin 95, BAS EN 228 – BMB 95 iznosi od 1,76 do 2,21 KM/litru, dok je cijena dizela od 1,66 do 2,21 KM/litru.

“Napominjemo da sve informacije o cijenama naftnih derivata građani mogu saznati putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH oil info, u kojoj su cijene poredane od najnižih do najviših”, dodali su iz Ministarstva za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, prethodnih dana gorivo je poskupjelo u većini regionalnih zemalja, a cijene su nešto više i u bh. entitetu Republici Srpskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije