Radiosarajevo.ba saznaje koji su zastupnici Skupštine KS-a podnijeli zahtjeve za 'bijeli hljeb'

Radiosarajevo.ba
Radiosarajevo.ba saznaje koji su zastupnici Skupštine KS-a podnijeli zahtjeve za 'bijeli hljeb'

Konstituiranjem Skupštine Kantona Sarajevo, okončani su mandati dobrog dijela, sada već bivših, zastupnika, ali otvorena su ostala pitanja oko njihovog daljeg odnosa s institucijom koja ih je ''hranila'' u protekle četiri godine.

Svi oni imaju pravo na tzv. bijeli hljeb odnosno na punu plaću tokom narednih 12 mjeseci, ali kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, takvom mogućnošću poslužila su se ''samo'' trojica bivših zastupnika.

Podneseno je ukupno 19 zahtjeva za profesionalizaciju poslaničkih funkcija i pet zahtjeva za tzv. bijeli hljeb.

Zahtjeve za punom zastupničkom plaćom podnijela su tri zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo. Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, radi se o Nedžadu Fazliji, Faruku Efendiću i Tariku Haveriću.

Haverić je, kako saznajemo, imao nešto drukčiji zahtjev s obzirom na činjenicu da se poslu profesora vraća početkom mjeseca februara pa se ''bjelohljebovanje'' neće provući kroz cijelu godinu, već kroz samo jedan njen dio.

Zanimljivo, zahtjeve za bijeli hljeb podnijela su i dva savjetnika bivše predsjedavajuće Skupštine KS-a Mirjana Malić, ali će oni najvjerovatnije biti odbijeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije