Radiosarajevo.ba saznaje: Avion iz Rima večeras dolazi u Sarajevo

A. S.
Radiosarajevo.ba saznaje: Avion iz Rima večeras dolazi u Sarajevo
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevski aerodrom

Avion komanije FlyBosnia ipak će večeras doći u Sarajevo iz Rima, potvrdio je za Radiosarajevo.ba Svevlad Hoffman, direktor Granične policije BiH, nakon što je prvobitno iz Granične policije došla informacija da leta danas uopće neće biti.

Kako nam je kazao među 52 bh. građanima bit će i 22 košarkaša.

"Avion će doći u Sarajevo. Samo u njemu neće biti kovčeg sa tijelom jednog državljanina BiH koji je preminuo u Italiji", dodao je Hoffman za naš portal.

Podsjetimo, aviokompanija FlyBosnia danas je trebala vratiti državljane Bosne i Hercegovine koji su ostali u Italiji. Vijeće ministara je donijelo odluku o povratku naših građana sa Apenina. 

Ovu informaciju da će avion iz Rima ipak doći za Radiosarajevo.ba potvrdio je i Tim za krizne situacije Ministarstva inostranih poslova."MVP BiH je izdao sve neophodne saglasnosti i očekujemo realizaciju leta iz Rima u toku dana. Sve ostalo je su bile dezinformacije i nemaju porijeklo iz MVP BiH", potvrdili su iz Tima za krizne situacije Ministarstva inostranih poslova za Radiosarajevo.ba.

Uslov za organizaciju leta bio je maksimalna zaštita svih putnika i kabinskog osoblja u avionu zbog koronavirusa.

Kako nam je potvrđeno, svi putnici u avionu, uključujući pilote i stjuardese, su obučeni u zaštitna odijela, a cijelim putem će biti obavezni da nose maske i rukavice, a avion će prema proceduri biti kompletno dezinficiran.

Avion FlyBosnia iz Sarajeva je prema Rimu krenuo oko 15.10 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije