Putin poručio Dodiku: Neophodna tranzicija OHR-a

Radiosarajevo.ba
Putin poručio Dodiku: Neophodna tranzicija OHR-a


Predsjednik RS, Milorad Dodik, predvodio je delegaciju Republike Srpske koja se sinoć u Beogradu sastala sa premijerom Rusije Vladimirom Putinom.

Osim predsjednika Dodika, u delegaciji bili su premijer RS Aleksandar Džombić i ministar industrije i energetike Željko Kovačević.

Premijer Rusije Vladimir Putin prenio je predsjedniku RS Miloradu Dodiku stav da je došlo vrijeme za tranziciju OHR-a, da se Dejtonski sporazum mora poštovati, kao i da svaka vrsta dogovora u BiH mora da bude bez nametanja sa strane.

"Razgovarali smo o nizu pitanja. Putin se interesovao o političkoj situaciji u BiH i o Dejtonskom sporazumu. Raduje nas i dijelimo stav Rusije o pitanju Dejtonskog sporazuma", rekao je Dodik.

Dodik je novinarima rekao da je zadovoljan sastankom sa Putinom, da je sastanak bio veoma dobar i uspješan, te da se vidjelo da ruski premijer poznaje situaciju i u RS i u BiH, u cjelini.

"Njegova posvećenost očuvanju Dejtonskog sporazuma za nas je veoma važna, kao i njegovi stavovi o razvoju situacije po pitanju OHR-a. Sada postoji još jače uvjerenje da smo na zajedničkom putu oko tih pitanja", istakao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije