Obustava saobraćaja u Sarajevu: Pročitajte gdje i kada!

Radiosarajevo.ba
Obustava saobraćaja u Sarajevu: Pročitajte gdje i kada!
Radiosarajevo.ba / Ilustracija / ( Na slici nije prikazan događaj iz teksta)
U istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, ovoga jutra iz BIHAMK-a upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na putevima u tim područjima i kolovoz je vlažan, pa se savjetuje opreznija vožnja, uz obavezno držanje odstojanja između vozila. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-6.1 Kolo-Posušje, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Zbog pojačanih graničnih kontrola koje su u toku na svim graničnim prijelazima moguća su duža zadržavanja. 

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Crnoj Gori (Ilino Brdo-Vilusi i Deleuša-Vraćenovići) ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati).

Iz BIHAMK-a napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04., bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.

 

KANTON SARAJEVO

- Zbog održavanja Međunarodne atletske trkw „Vivicitta 2017“ danas od 10:30 do 12 sati povremeno će se obustavljati saobraćaj u ulicama: Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Telali, Bentbaša (od raskrsnice sa ulicom Telali do raskrsnice sa ulicom Nevjestina) i Mula Mustafe Bašeskije.

- Zbog organizovanja „Križnog puta mladih sarajevskih dekanata na Stupu“ danas od 12:30 do 17:30sati privremeno će se obustaviti saobraćaj u ulicama: Nikole Šopa, Bojnička, Uglješe Uzelca, Doglodi, Bare kod Stupa, Mehe Porobića, Fridriha Kecera, Trg Oteškog bataljona, Frane Vuletića, Cap.Anamur, Oteška i Azići (crkva na Stupu-Doglodi-crkva u „Karmelu“). Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Stup-Rajlovac-Reljevo-Dobroševići-Ahatovići-Doglodi i obratno.

- Zbog održavanja fudbalske utakmice (FK „Sarajevo“-HŠK „Zrinjski“) danas od 19 do 21 sat privremeno se obustavlja saobraćaj u ulicama Patriotske lige (obilaznica pored stadiona Asim Ferhatović Hase) i Betanija (od raskrsnice sa ulicom Alipašina do ulazne rampe za Pedijatrijsku kliniku KCUS).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije