Pušten Bojan Cvijan, osumnjičeni za promet opojnih droga

Radiosarajevo.ba
Pušten Bojan Cvijan, osumnjičeni za promet opojnih droga

Vanraspravno vijeće Suda Bosne i Hercegovine ukinulo je pritvor Bojanu Cvijanu i odredilo mjere zabrane. 

Apelaciono vijeće Suda uvažilo je žalbe osumnjičenih Bojana Cvijana, Marka Krajišnika, Ljubiše Lalovića, Vladana Parađine, Dragana Jevtovića i Muhameda Ramića, te ukinulo Rješenje Suda BiH o produženju mjere pritvora od 5. juna 2013.godine u odnosu na ove osumnjičene.

Međutim, Vanraspravno vijeće Suda BiH je odlučujući u ponovnom postupku po prijedlogu Tužilaštva BiH od 3. juna 2013. godine za produženje mjere pritvora, 16. jula ove godine donijelo rješenje kojim se za osumnjičenog Bojana Cvijana odbija prijedlog Tužilaštva te ukida pritvor i određuju mjere zabrane.

Mjera zabrane odnosi se, pored ostalog, na zabranu napuštanja boravišta (kućni pritvor), zabranu putovanja, zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine, zabranu sastajanja sa ostalim saosumnjičenim. 

Istim rješenjem, Vanraspravno vijeće je u ponovnom postupku usvojilo prijedlog Tužilaštva BIH te je produžilo pritvor osumnjičenim Muhamedu Ramiću, Ljubiši Laloviću, Marku Krajišniku, Vladanu Parađina i Draganu Jevtoviću zbog postojanja opasnosti od bjekstva, te zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ometati tok krivičnog postupka uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače. 

Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže još tri mjeseca, odnosno do 11. septembra 2013.godine. 

Osumnjičeni Bojan Cvijan, Muhamed Ramić, Ljubiša Lalović, Marko Krajišnik, Vladan Parađina i Dragan Jevtović se sumnjiče za organizovani kriminal u vezi sa dogovorom za učinjenje krivičnih djela i pripremanjem krivičnog djela: neovlaštenim prometom opojnih droga, pranjem novca i drugim krivičnim djelima, saopćeno je iz Suda BiH. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije