Pudarića u Mostaru dočekali uvredljivi grafiti

Radiosarajevo.ba
Pudarića u Mostaru dočekali uvredljivi grafiti

Svetozar Pudarić, potpredsjednik Federacije BiH iz SDP-a, jučer je bio u službenoj posjeti Hercegovini. U Mostaru se sastao sa obespravljenim radnicima „Sokola“, te bivšim predsjednikom Uprave HT Eroneta, ali posjete logoru „Heliodrom“ i spomen-obilježju stradalim franjevcima u Širokom Brijegu nisu uspjele.
 
To je prva (neuspješna) posjeta jednog predstavnika novoformirane, platfmoraške vlasti Hercegovini, odnosno kantonima pod vlašću HDZ-ova, gdje vlast SDP-a i platformaša nije priznata.
 
Na Partizanskom groblju u Mostaru, gdje je položio vijence, dočekali su ga grafiti ''Pudarić kreten'', ''Pudariću marš'', ''Pudariću pi_ko''.


 
Pudarić je rekao da ovakav scenarij govori o svijesti određenih ljudi i grupa u Mostaru.
 
''Žalim ljude koji su to uradili'', rekao je Pudarić novinarima i poručio da posjetom Hercegovini nije želio poslati lošu poruku, nago odati počast žrtvama koje su stradale zato što nisu odgovarale određenim režimima, prenosi Bljesak.info.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije