Pucnjava na Dobrinji: Troje zadržano u bolnici

Radiosarajevo.ba
Pucnjava na Dobrinji: Troje zadržano u bolnici

Od sedam osoba sinoć povrijeđenih u pucnjavi u sarajevskom naselju Dobrinja, tri su još uvijek u bolnici, ali su van životne opasnosti.

Prema riječima Biljane Jandrić, glasnogovornice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, svo troje je zadržano na Klinici za ortopediju i traumatologiju gdje će biti i hospitalizirani.

K.B. (1987) je imao blažu ranu na glavi i prostrijelnu ranu lijeve ruke, S.D. (1963.) prostrijelnu ranu lijevog stopala, a A.C. (1984.) prostrijelnu ranu lijeve natkoljenice.

Četvoro povrijeđenih, koji su upućeni u Opću bolnicu dr Abdulah Nakaš, gdje su im nakon ukazane ljekarske pomoći konstatovane lakše tjelesne povrede, poslani su na kućno liječenje.

Policijski bilans glasi: Pet osoba je povrijeđeno dejstvom iz vatrenog oružja, jedna osoba od krhotina stakla, dok je jedna osoba zadobila povredu padom.

Sinoć, oko 22.20, u ljetnu baštu Kuća, u ulici Braće Mulića, ušla su dvojica napadača koja su počela nasumično pucati.

Prema saznanjima policije, u vezu s pucnjavom može se dovesti Nikola Džamonja, poznat po činjenju više krivičnih djela. Uz njega, u vezu s djelom se dovode i N.A. rođena 1993. godine u Bijeljini, oboje nastanjeni u Sarajevu i još jedno NN lice na čijoj se identifikaciji radi.

Naime, protiv Džamonje je zbog počinjenih više krivičnih djela, u periodu od 2010. do danas (izazivanja opće opasnosti, nasilničko ponašanje, lakše tjelesne povrede), podneseno pet službenih izvještaja Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, te je zbog istih u dva slučaja predat Tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije