Pucnjava, hapšenja i krađe u posljednja 24 sata

Radiosarajevo.ba
Pucnjava, hapšenja i krađe u posljednja 24 sata


Nepoznata osoba je u srijedu oko 20.50 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novo Sarajevo, izvršila krivično djelo razbojništvo u apoteku “Dina”.

Tom prilikom je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

UPOTREBA VATRENOG ORUŽJA U ULICI SULJE JAHIĆA
U srijedu oko 11.00 sati u ulici Sulje Jahića, općina Novi Grad Sarajevo, došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Nepoznata osoba pucala je u pravcu P.E. iz Sarajeva. Nije bilo povrijeđenih osoba, a oštećena su metalna vrata na garaži koja se nalazi u neposrednoj blizini. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i poronalasku izvršioca.

J.E. LIŠEN SLOBODE ZBOG OŠTEĆENJA TUĐE STVARI
Policijski službenici III PU u srijedu u 01.00 sat lišili su slobode J.E., rođenog 1983. godine, nastanjenog u Ilijašu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv J.E. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

N.G. LIŠEN SLOBODE ZBOG OŠTEĆENJA TUĐE STVARI
Policijski službenici IV PU juče su u 20.30 sati lišili slobode N.G., rođenog 1987., nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a N.G. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

DVIJE OSOBE LIŠENE SLOBODE ZBOG DROGE
Policijski službenici II PU u srijedu u 13.35 sati u ulici Trg heroja, općina Novo Sarajevo, lišili su slobode H.M., rođenog 1988. u Sarajevu i K.D., rođenog 1992. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pretresa kod H.M. i K.D. je pronađeno i oduzeto pet paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.M. i K.D. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

TRI OSOBE UHAPŠENE ZBOG VIŠE TEŠKIH KRAĐA
U srijedu 20. februara, na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici IV PU su na tri lokacije na području općine Novi Grad Sarajevo izvršili pretrese kuća i pratećih objekata, koje koriste H.S., A.S. i B.B. iz Sarajeva. Tom prilikom su pronađeni predmeti korišteni prilikom izvršenja teških krađa, dijelovi odjeće, specijalizovane naprave za provaljivanje i probijanje zidova, određena dokumentacija za koju se sumnja da je krivotvorena i trideset metaka različitog kalibra. Navedenog dana oko 11 sati policijski službenici lišili su slobode H.S., rođenog 1988., A.S., rođenog 1967. i B.B., rođenog 1991., svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više teških krađa na području općine Ilidža i to: “Merkator DP”, poslovni objekat “Škafa”, zlatara “Gold”, sportsku kladionicu “BH Play” i dr. Nakon završene kriminalističke obrade danas će H.S., A.S. i B.B. uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

R.E. LIŠEN SLOBODE ZBOG TEŠKE KRAĐE
Policijski službenici III PU juče u 11.30 sati u ulici Novopazarska, općina Novi Grad Sarajevo, lišili su slobode R.E., rođenog 1983. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. R.E. se sumnjiči da je 14./15. jula 2012. u ulici Vrbovska, općina Novi Grad Sarajevo, izvršio krađu vozila "audi 80", vlasništvo L.E. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv R.E. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

S.O. LIŠEN SLOBODE ZBOG PREVARE
Policijski službenici II PU u srijedu u 12.30 sati lišili su slobode S.O., rođenog 1988. u Sarajevu, nastanjenog u Istočnom Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo prevara, na štetu S.N. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.O. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

POŽAR NA KUĆI U ULICI POTOKLINICA
U srijedu 20. februara oko 18.35 sati u ulici Potoklinica, općina Stari Grad Sarajevo, došlo je do požara na kući. Požar su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. Nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na objektu nastupila materijalna šteta. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo zbog upotrebe otvorenog plamena. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJNA NEZGODA U ULICI PATRIOTSKE LIGE
U srijedu 20. februara oko 22.30 sati, na kolovozu ulice Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom, prema do sada prikupljenim informacijama, vozilo marke “VW golf 2”, tamne boje, kojim je upravljao nepoznati vozač, udarilo je pješaka Ž.H., rođenog 1962., nastanjenog u Sarajevu, nakon čega se vozač vozilom udaljio u nepoznatom pravcu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede je zadobio pješak Ž.H., a ljekarska pomoć mu je ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavnju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku vozača i vozila.

KS: 41 SAOBRAĆAJNA NEZGODA
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodila se ukupno 41 saobraćajna nezgoda, od toga 39 sa materijalnom štetom i dvije sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a jedna lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, tri osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, šest osoba zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrovana vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije