PU Banja Luka: Davor Dragičević je zadržan u pritvoru, poznat stepen njegovih povreda

Radiosarajevo.ba
PU Banja Luka: Davor Dragičević je zadržan u pritvoru, poznat stepen njegovih povreda
Foto: Srpskainfo / Marija Markanović

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka priveli su jutros lice D. D. (Davor Dragičević) u Banjoj Luci u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“, kazala je na početku svog obraćanja medijima Marija Markanović, glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka.  

Ona je dodala u kratkom brifingu da je Davor Dragičević zadržan u pritvoru i da će tu ostati do daljnjeg. 

Novinare je zanimalo zdravstveno stanje Dragičevića, s obzirom na to da je tražio da bude pregledan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

"Urađen je RTG snimak njegove ruke, a nalaz je uredan", dodala je Markanović.

Nešto prije početka konferencije za medije oglasili su se iz UKC-a RS u vezi povrede Davora Dragičevića. 

"Pacijent D. D. (1969.) žalio se na bolove u desnoj ruci i desnoj nozi, nakon čega je pregledan te je upućen na radiološku dijagnostiku. Rentgen dijagnostika desnog ramena, kompletne desne ruke, desnog kuka i desnog koljena ne pokazuje znakove svježih traumatskih promjena, odnosno RTG nalaz je uredan. Stoga, pacijent nije hospitaliziran u UKC RS", saopćeno je iz UKC-a RS.

Ona je potvrdili da je u toku rad na identifikaciji osobe koja je izvršila napad na policijskog službenika Policijske uprave Banja Luka.

“Nepoznati muškarac udario je pesnicom u glavu policijskog službenika prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji, nakog čega se udaljio u nepoznatom pravcu”, dodala je Markanović. 

Navela je kako pripadnici Policijske uprave Banjaluka nisu priveli novinara Vladimira Šuška, niti je bilo namjere da se ometa rad novinara. 

"V. Š. nije imao istaknutu novinarsku akreditaciju. Trebaju se poštovati procedure. Njegova profesija je utvrđena nakon korektnog razvovora", istakla je Markanović, koja je pozvala građane da na miran način posmatraju na navedene incidente.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije