PSBiH: Unapređenje uslova za glasanje osoba s invaliditetom

Radiosarajevo.ba
PSBiH: Unapređenje uslova za glasanje osoba s invaliditetom

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Denis Bećirović primit će danas predstavnike udruženja i međunarodnih organizacija koja provode projekt "Unapređenje uslova za lično i samostalno glasanje osoba s invaliditetom", javlja Fena

Tom prilikom, predstavnici Udruženja slijepih kantona Sarajevo, Udruženja izbornih zvaničnika BiH, USAID BiH, te asocijacije Everyone counts (SAD) koji realiziraju ovaj projekt predstavit će savremenu tehnološku opremu koja osobama s različitim stepenom invaliditeta omogućavaju da na glasačkom mjestu samostalno popune glasačke liste. 

Istovremeno, opremanjem izbornih mjesta s tom opremom i omogućavanjem ličnog i samostalnog glasanja osobama s invaliditetom, naša zemlja postupila bi u skladu s Konvencijom Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom i Opcionalnim protokolom koji je potpisala 2009. godine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije