Prvo obraćanje Nermina Nikšića: Dobili smo novog člana Predsjedništva

6
L. M.
Prvo obraćanje Nermina Nikšića: Dobili smo novog člana Predsjedništva
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Nakon uvjerljivog vodstva kandidata ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića (SDP), na press konferenciji u izbornom štabu SDP-a obratio se predsjednik ove stranke Nermin Niksić.

Istakao je da nisu željeli izlaziti sa paušalnim rezultatima

"Ova kompletna kampanja svela se na naše i njihovo viđenje Bosne i Hercegovine. Na osnovu onoga što smo vidjeli, mogao bih reći da se budi istok i zapad, sjever i jug BiH", rekao je Niksić.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Zahvalio se svim građanima koji su glasali te podsjetio na nepravilnosti tokom glasanja.

"Denis Bećirović prema do sada prebrojanim glasovima vodi, BiH je prvi put nakon rata dobila člana Predsjedništva koji ne dolazi iz etno nacionalne stranke."

Prema njegovim riječima, Denis Bećirović vodi sa više i ima 60 posto glasova.

"Očekujem da rezultat za člana Predsjedništva prati rezultate SDP-a na ostalim nivoima. Siguran sam da će rezultat političkih partija koje su podržale Denisa Bećirovića učestvuju s nama u građenju vlasti na svakom nivou" kazao je.

Rekao je da je Bećirovićev zadatak kao budućeg člana Predsjedništva da radi na EU i NATO putu, a stranci SDP-a da preuzme odgovornost na ostalim nivoima.

"Ono što je ključno obećanje, je borba protiv korupcije i kriminala", naglasio je.

Čestitao je i Željku Komšiću na rezultatima kao i građanima jer su izabrali, prema njegovim riječima, dva člana Predsjedništva koja nisu iz etno nacionalnih stranaka.

"U RS je očito kako Vojin Mijatović ostvaruje određen izborni rezultat jer je radio ono što smo htjeli, Pokret za državu je osigurao mandat u Prijedoru, Zborniku", istakao je Niksić te kazao da će o ostalim rezultatima govoriti kada se svi glasovi izbroje.

Osvrnuo se i na razgovor s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

"Upoznao me sa svojom idejom, nisam još detalje izmjena vidio, ali podržavam njegovu ideju da se u Federaciji nikada više ne može vidjeti da se ne može formirati vlast", kaže Niksić.

Kada je u pitanju SDP, rekao je da oni vide BIH sa jednim predsjednikom, ali da to u ovom trenutku nije realno. Kazao je kako je BIH dobila novog člana Predsjedništva Denisa Bećirovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije