Prvi Media Lab u BiH: Jedinstveno mjesto za građane-novinare

Radiosarajevo.ba
Prvi Media Lab u BiH: Jedinstveno mjesto za građane-novinare
Media Lab je novi vid podrške građanima koji kreiraju ili se tek žele aktivirati kao građani- novinari i svoje sadržaje učine dostupnim široj javnosti.

Media Lab je otvoren 6. februara 2018. godine u prostorijama Centra za promociju civilnog društva u Sarajevu, a njegovi korisnici će imati na raspolaganju radni prostor i tehničku opremu, kao i podršku u izradi tekstualnih, video i audiosadržaja.

Na ceremoniji otvaranja, o važnosti građanskog novinarstva govorili prof. dr. Lejla Turčilo i novinar eFM radija Boris Čović.

”Građansko novinarstvo nisu samo vijesti, već lokalne priče i teme. Ono treba biti generirano u društvo, kako bi se potaknuli profesionalni novinari da se počnu baviti određenim temama koje možda nisu toliko zastupljene u medijskom prostoru. Vijest treba biti konverzacija, a ne predavanje", rekla je prof. dr. Lejla Turčilo.

Svi zainteresirani koji žele postati COOLer tj. osnovni član Media Laba to mogu učiniti ispunjavanjem online pristupnice.

Više informacija o Media Labu možete vidjeti OVDJE. Media Lab je otvoren u okviru USAID-ovog Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) gdje se poseban fokus stavlja na animiranje građana i građanki da kroz ličnu inicijativu i zajedničko djelovanje svoje stavove učine vidljivijim, te tako utiču na svijest javnosti. IMEP finansijski podržava nezavisnu medijsku produkciju kroz program grantova, i pruža pravna podrška medijima i novinarima.

Sve dodatne informacije zainteresirani građani i građanke mogu dobiti putem e-maila:
medialab@imep.ba; armin.cehic@cpcd.ba ili na brojeve telefona: 033 644 810; 611 798; 611 834.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije