Prvi dan vikenda umjereno oblačno i sunčano vrijeme

Radiosarajevo.ba
Prvi dan vikenda umjereno oblačno i sunčano vrijeme

U Bosni je sutra u jutarnjim satima moguća magla ili niska oblačnost, a tokom dana će biti umjereno oblačno i sunčano. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

U večernjim satima očekuje se novo naoblačenje sa zapada, koje će uvjetovati kišu. Vjetar će biti slab do umjeren, južni i jugoistočni, a u Hercegovini i na zapadu i pojačan. Jutarnja temperatura kretat će se od 5 do 10, a na jugu do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 14 do 19 stepeni, a u Hercegovini koji stepen i viša.

U Sarajevu je u jutarnjim satima moguća magla ili niska oblačnost, a tokom dana će biti umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura iznosit će oko 7, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

U Bosni je danas bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s mjestimično slabom kišom, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 2 stepena, Ivan-sedlo 9, Sokolac 10, Kupres 11, Bihać, Gradačac, Jajce i Srebrenica 12, Bugojno, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 13, Banja Luka, Drvar i Zvornik 14, Bijeljina, Goražde, Livno, Tuzla i Zenica 15, Neum 18, Stolac, Trebinje i Čapljina 19 i Mostar 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije