Prve reakcije građana BiH nakon snažnog potresa: 'Zemljotres, baš se osjetio na Breci'

3
Radiosarajevo.ba
Prve reakcije građana BiH nakon snažnog potresa: 'Zemljotres, baš se osjetio na Breci'
Foto: EMSC / Zemljotres u Sarajevu, 19. februar 2024.

Snažan zemljotes zatresao je u ponedjeljak ujutro, 19. februara, u 9:22 sati, šire područje oko Sarajeva.

Prema trenutnim podacima Europskog mediteranskog-seizmološkog centra (EMSC), zemljotres se desio na dubini od šest kilometara, a 30 kilometara sjeveroistočno od Sarajeva.

Prve informacije sa EMSC-a su kazale da je magnituda potresa iznosila 4 stepena po Richteru, a iz EMSC-a su poslije javili da je potres iznosio 4,2 stepena po Richteru.

Pucnjava U Hrvatskoj: Policija privela petero ljudi

Pucnjava U Hrvatskoj: Policija privela petero ljudi

"Zemljotres, baš se osjetio na Breci (Sarajevo)", prvi je komentar jednog građanina Sarajeva, koji je dobila redakcija portala Radiosarajevo.ba.

Sa aplikacije EMSC-a smo izdvojili neke od komentara:

"Trajao tri do četiri sekunde", "Kratko trajao, nije bio jak – grad Konjic", "Osjetilo se u Dvorištima, nije bilo strašno", "Kiseljak - osjetilo se kratko", "Lagano zatreslo, Visoko".

Snažan zemljotres uzdrmao Sarajevo

Snažan zemljotres uzdrmao Sarajevo

Zatim još neki...

"Ilidža, zatreslo se dobro - kratko, ali jako", "Drmalo je dobro, 15 sekundi – Sarajevo", "Zatreslo se koju sekundu, Ilidža", "Pet do sedam sekundi se treslo, a osjetilo se kao vibracija", "Kratak, srednje jak trzaj – Sarajevo", "Kratko zatreslo – Sarajevo", "Prilično se osjetilo na šestom spratu zgrade", samo su neki od komentara na aplikaciji EMSC-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije