Provedena akcija protiv organiziranog kriminala i narkodilerskih grupa

Anadolija
Provedena akcija protiv organiziranog kriminala i narkodilerskih grupa
SIPA / Ilustracija
Iz Tužilaštva BiH kažu da je u okviru akcije koja je počela danas u ranim jutarnjim satima, izvršeno hapšenje više osoba, a vrše se pretresi na više lokacija na području Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona.

Po nalogu Tužilaštva BiH, više desetina policijskih službenika SIPA-e i policije Brčko distrikta od ranih jutarnjih sati se nalaze na terenu, gdje se obavljaju pretresi i hapšenja osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

Na terenu se nalaze tužilac i istražilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji koordiniraju rad i aktivnosti policijskih službenika na terenu.

Meta akcije su osumnjičeni sa područja Brčko distrikta BiH, koji su pod istragom da su kao organizirana kriminalna grupa vršili krijumčarenje i dalje rasparčavanje i prodaju veće količine opojnih droga na području BiH, među kojima su heroin, kokain i marihuana.

Prema prikupljenim dokazima opojna droga je na područje BiH, odnosno Brčko distrikta, krijumčarena uglavnom sa područja Republike Srbije, a osumnjičeni su bili učesnici u daljem krijumčarenju i narkodilerskoj mreži prema BiH i inozemstvu.

Nakon obavljenih pretresa i hapšenja osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u vezi s prijedlozima za mjere pritvora ili mjere zabrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije