Provaljeno u stan glavnog državnog tužioca

Radiosarajevo.ba
Provaljeno u stan glavnog državnog tužioca
Milorad Barašin (Foto: radiosarajevo.ba)

Nepoznati počinitelji, za kojima policijski organi trenutno tragaju, tijekom noći nasilno su provalili u stan koji koristi Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin.

Policija i istražni organi vrše uvid te utvrđuju šta je sve odneseno prilikom provalne krađe. Evidentno je da je ukraden laptop, koji koristi glavni tužilac, kao i određena količina drugih predmeta, saopšteno je iz Tužilaštva.

Tužiteljstvo BiH kao kolektiv osuđuje događaj, koji može predstavljati napad na privatnost i napad na čelnu osobu Tužilaštva BiH, a što će se utvrditi tijekom istrage. Tužilaštvo BiH zabrinuto je zbog navedenog događaja, kao i svih drugih oblika napada na nositelje pravosudnih funkcija i neovisno pravosuđe u Bosni i Hercegovini. Glavni tužilac trenutno se nalazi na konferenciji posvećenoj naslijeđu Haaškog tribunala koja se održava u Haagu.

Policijski organi o navedenom događaju izvijestili su tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koji je policiju ovlastio za vršenje istrage, a na mjestu događaja nalazi se i tužilac iz Tužilaštva BiH.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije