Protesti uposlenika mostarskih medija

Radiosarajevo.ba
Protesti uposlenika mostarskih medija
Foto: otvoreno.ba

Sindikat Hercegovačke radiotelevizije (HRT) Mostar danas je organizirao mirni protest ispred sjedišta te medijske kuće na kojem je sudjelovao i nekoliko stotina građana.

Vladajuća elita odgovorna

Obraćajući se prisutnima, uposlenik Radio postaje Mostar Davor Babić je kazao kako zbog dugogodišnjeg zanemarivanja od vladajuće hrvatske elite HRT-u Mostar prijeti gašenje te da im dugogodišnji razgovori s hrvatskim političkim dužnosnicima nisu donijeli ništa po pitanju njihova statusa.

"Imamo najavu da će se danas, nakon više od pola godine sastati Nadzorni odbor HRT-a Mostar. Želimo im puno uspjeha, podsjećamo ih i poručujemo da prije svega tražimo status i registriranje u sudu HRT-a d.o.o. Mostar", kazao je Babić te se zahvalio svima koji su se okupili na današnjem skupu i time im dali podršku.

Prosvjetari podržavaju proteste

Babić se posebice zahvalio Sindikatu srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije koje nastavu izvode po planu i programu na hrvatskom jeziku, a koji su danas organizirali štrajk upozorenja iz solidarnosti s medijskim kućama.

Predsjednik toga sindikata Josip Milić kazao je kako bez medija društvo nije društvo te da današnji prosvjed nije ni protiv koga već prosvjed za slobodu riječi, misli, uma, izričaja, kulture i sporta, odnosno svega onoga što jedan narod čini narodom.

Podršku protestu pružili su i radnici Radija Herceg Bosne, a urednik Ivica Šimunović u izjavi za medije kazao je kako su za stanje u hrvatskim medijima krive sve stranke s hrvatskim predznakom te da jedino one takvo stanje mogu riješiti.

dnevnik.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije