Protesti u Sarajevu završeni, saobraćaj ponovo uspostavljen

Radiosarajevo.ba
Protesti u Sarajevu završeni, saobraćaj ponovo uspostavljen
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

16:06 Demonstranti koji su danas protestirali na raskrsnici ulica Ali-pašina i Titova uputili su se ka Domu mladih na Skenderiji kako bi učestvovali na Plenumu građana. Saobraćaj je ponovo normaliziran.  

15:52: Demonstranti se polako razilaze s raskrsnice ulica Ali-pašine i Titove, no saobraćaj je još uvijek blokiran. Naime, jedan broj demonstranata prešao ja na plato KSC-a Skenderija te pozivaju i ostale građane da im se pridruže kako bi prisustvovali Plenumu građana koji je zakazan za 17:30 sati. 

15:18: Azra Hadžić, jedna od demonstrantica iz Sarajeva, danas je na proteste došla okovana lancima. Kako nam je kazala, na taj način je željela predstaviti ono što bi morali uraditi političarima.

"Okovati im treba noge kako ne bi bježali, i to onda zaštititi kao bh. brend u Institutu za intelektualno vlasništvo BiH. Pošto sam humana ostavila bih im slobodne ruke kako bi mogli jesti, ne bih bila kao oni koji 18 godina ne daju ovim ljudima da jedu. Dosta je bilo", kazala je Azra za Radiosarajevo.ba


15:11: Protestima su se pridružili i uposlenici Feroelektra s transparentima "Dok Stanić caruje, radnik gladuje."

14:39: Pred Higijenskim zavodom trenutno se nalazi nešto više od stotinu demonstranata.

14:32: "To su zahtjevi koji su zaista donji prag dostojanstva ovih ljudi. Tiču se direktno pitanja socijalne pravde koja je ovdje poodavno zaboravljena i potisnuta", istakao je profesor Asim Mujkić, javlja Anadolija

14:11: Kako u kratkom razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kaže jedna od prosvjednica Jasmina Tiranić, žute trake oko ruku demonstranata simboliziraju jedinstvo ljudi koji žele da im svane.

13:57: ''Siguran sam da je ovo početak jednog novog vremena, i nadam se da će se moj utopijski san ostvariti, da će se na protestima udružiti svi u izgradnji bolje budućnosti'', kazao je za portal Radiosarajevo.ba profesor Zdravko Grebo. 

13:41: Demonstrantima ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu u ponedjeljak pridružili su  se i radnici KJKP ZOI 84, koji, kako kažu, od danas žele pružiti podršku građanima BiH, ali i iskazati nezadovoljstvo zbog stanja u preduzeću u kojem su zaposleni, javlja Fena

13:21: Blokirana raskrsnica ulica Titova i Ali-pašina

FOTO: Nastavljeni protesti u Sarajevu

13:14: Profesori Zdravko Grebo i Asim Mujkić pružili podršku okupljenim građanima...

13.05: Blizu 300 demonstranata nalazi se ispred zgrade Predsjedništva. Saobraćaj je u Titovoj ulici blokiran.

12.49: Demonstrantima koji su se danas okupili ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu pridružilo se i nekoliko profesora s Univerziteta u Sarajevu, javlja Fena.

Građani Sarajeva i danas će se okupiti pred Predsjedništvom BiH u 12 sati i još jednom zahtijevati ispunjenje svojih zahtjeva. 

 Sarajlije će i danas tražiti ostavku Vlade Federacije BiH, reviziju privatizacije, fomiranje nestranačke vlasti i niz drugih zahtjeva. 

''Naši političari svima su nam stavili omče oko vrata. Ratni vojni invalid živi od 150 maraka mjesečno. Sramota'', kazao je građanin koji se na protestima pojavio s omčom oko vrata...

Za danas je planirano i održavanje Plenuma građana koji je u Domu mladih zakazan za 17:30 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije