Protesti u Sarajevu: Suad Đozić zvao političare na mobitel, samo jedan se javio

0
Radiosarajevo.ba
Protesti u Sarajevu: Suad Đozić zvao političare na mobitel, samo jedan se javio
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Protesti u Sarajevu

U Sarajevu su danas organizovani protesti građana koje je prethodno najavila grupa "Restart - konkretno, transparentno i dosljedno".

Protesti su počeli u 15.00 sati, a kako je najavljeno trajat će do 17.00 sati. 

Nakon što su organizatori iznijeli svoje zahtijeve, a okupljeni građani donijeli svoje transparente i uz skandiranje poručili nadležnima da je dosta. 

Meteorolozi objavili vremensku prognozu do ponedjeljka: Najavljen snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi objavili vremensku prognozu do ponedjeljka: Najavljen snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Jedan od organizatora Suad Đozić je uzeo spisak sa imenima i brojevima telefona nadležnih predstavnika vlasti i putem mobilnog telefona redom ih pozivao.

Nakon što je nazvao nekoliko brojeva, a niko se nije javio, uspio je stupiti u komunikaciju sa Adilom Osmanovićem, predsjedavajućim Kluba poslanika Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

Upitao ga je "da li biste podnijeli inicijativu za hitno zasjedanje Parlamenta na temu zaštite ustavnog poretka BiH?". 

Adil Osmanović je odgovorio: "Evo ja ću to pokrenuti".

Nakon toga, građani su skandirali, a Đozić je naglasio da će provjeriti da li će doći do pokretanja inicijative, na šta je Osmanović odgovorio "Da, čujemo se".

Zatim je kontaktirao i Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a na čiji broj se javila sekretarica koja je istakla da će prenijeti zahtjeve i kontaktirati naknadno gospodina Đozića. 

Prema spisku koji je pripremio Đozić na red je došao i Dragan Mektić, Borjana Krišto, Peđa Kojović, Denis Zvizdić i mnogi drugi, no očekivano, nisu se javili.

Kako je izgledalo i koga je sve pokušao Đozić dobiti, pogledajte OVDJE.

Građani su poručili da neće odustati od svojih zahtjeva. Neke od poruka su glasile:

"Svakog gosta tri decenije dosta", "Hoćemo reforme", "Vratite dostojanstvo penzionerima", "Buđenje građana", "Smanjiti doprinose, povećati plaće", "Institucije, a ne kafane".

Preko megafona je poručeno "Ili ćete raditi ili idete", a građani su kazali i da više za one u vlasti nema para i da će im biti oduzete plate". Također, poručeno je i da će ih građani opkoliti u institucijama i blokirati dok oni ne odblokiraju rad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije