Protesti u RS-u za vrijeme Bidenovog boravka

Radiosarajevo.ba
Protesti u RS-u za vrijeme Bidenovog boravka


Sutra će Boračka organizacija Republike Srpske u svim opštinama Srpske organizovati mirne proteste povodom dolaska američkog potpredsjednika Džozefa Bajdena u posjetu BiH, rekao je predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz.

"Želimo da organizujemo mirne proteste paljenjem svijeća u 12.00 časova, kao znak našeg reagovanja i protesta povodom diskriminacije nebošnjaka u BiH", istakao je Ćurguz.

On je precizirao da će mirni protest u Banjaluci biti održan na Trgu Krajine, a u ostalim opštinama Srpske uglavnom u centru grada ili kod spomen-obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

Ćurguz je naveo da raspolaže informacijama da će slične proteste organizovati i nevladina organizacija "Kroacija libertas" u Federaciji BiH, u opštinama sa hrvatskom većinom.

Ćurguz je podsjetio da je BORS prošle sedmice uputio zahtjev američkoj Ambasadi u BiH kako bi predstavnicima te organizacije obezbijedila prijem kod potpredsjednika Bajdena.

"Želimo da upoznamo Bajdena o tome šta to političari iz reda bošnjačkog naroda u BiH čine, kako bi stvorili ambijent za unitarizaciju BiH i eliminisanje RS, te obezbjeđivanje njihove dominacije nad srpskim i hrvatskim narodom u BiH", zaključio je na kraju Ćurguz.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije