Protesti u Neumu: Pohapsiti sve koji pregovaraju

16
Radiosarajevo.ba
Protesti u Neumu: Pohapsiti sve koji pregovaraju
Foto: Bljesak.info / Protesti u Neumu

Desetak demonstranata iz Sarajeva stiglo je danas u Neum gdje su protestima izrazili svoje nezadovoljstvo pred hotelom u kojemu traju pregovori lidera stranaka o izbornim promjenama u BiH.

''Nema pregovora sa onim ko blokira'', ''Bakire, Fahro, Dino - građani ne stoje iza vas'', ''Koliko kartona viskija za zamlju'', samo su neki od transparenata koje su donijeli aktivisti iz Sarajeva, prenosi Bljesak.info.

Istaknuli su kako traže od pravosudnih organa da hitnom akcijom privedu i pohapse sve aktere iz Hotela Marea u Neumu koji sudjeluju u direktnom državnom udaru na Bosnu i Hercegovinu.

Bez terapije, bez nade: Zašto 788 pacijenata čeka dok 50 miliona KM ostaje neiskorišteno?

Bez terapije, bez nade: Zašto 788 pacijenata čeka dok 50 miliona KM ostaje neiskorišteno?

''Pozivamo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da sve međunarodne aktere koji sudjeluju u rušenju države Bosne i Hercegovine u Neumu proglasi 'Persona non grata' i da zatraže da pod hitno napuste Bosnu i Hercegovinu'', dodali su.

Pozivali su i sve patriotske predstavnike građana u institucijama svih razina u Bosni i Hercegovini da javno istupe i stanu u zaštitu ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine. 

''Apeliramo na visoke dužnosnike država Ujedinjenih naroda i Europske unije da stanu u zaštitu vladavine prava i pošalju javne poruke da niko u njihovo ime ne smije organizirati i voditi pregovore u Bosni i Hercegovini podrivajući presude Europskog suda za ljudska prava, Međunarodnog suda pravde (IDJ) i Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY)'', rekao je aktvist Suad Đozić, koji ističe da je građanski aktivista i organizator protesta.

Podsjetimo, u Neumu od petka traju pregovori lidera političkih stranaka sa predstavnicima međunarodne zajednice o izmjenama Izbornog zakona. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije