Protesti navijača širom BiH

Radiosarajevo.ba
Protesti navijača širom BiH

Tuzlanske "Fukare" odale počast Vedranu

Kao i u svim većim gradovima Federacije BiH, i navijači Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla, popularne „Fukare“, protestovali su danas u Tuzli.

Nekoliko stotina Tuzlaka, navijača, okupilo se na Slatini odakle su se uputili u protestnu šetnju kroz 6. Bosansku, preko Skvera pa sve do stadiona Tušanj.

„Fukare“ su nosile veliki transparent na kojem je ispisano „R.I.P Vedran Puljić“.

Na ovaj način htjeli su iskazati solidarnost s porodicom ubijenog Vedrana Puljića, protest zbog bIjega optuženog, ali i podršku navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo.

Učesnici demonstracija tražili su da se provede detaljna istraga o ovom incidentu, kao i da se donese Zakon o sportu na državnom nivou.

NK Čelik: Kaznite počinioce

Više od stotinu mladića danas je mirnom šetnjom ulicama Zenice demonstriralo protiv ubistva 24-godišnjeg Vedrana Puljića, koji je podlegao povredama zadobijenim jučer u Širokom Brijegu, pred nogometnu utakmicu istoimenog domaćeg kluba i FK Sarajevo.

Učesnici demonstracija, uglavnom članovi Udruženja navijača NK Čelik - „Robijaši“, tražili su da se provede detaljna istraga o ovom incidentu.

“Okupili smo se spontano, da odamo počast tragično stradalom navijaču Sarajeva, ali i svim drugim stradalim u Širokom Brijegu. Zajedno s kolegama iz Mostara, Tuzle i Sarajeva tražimo da se pronađu počinioci ovog događaja, da se suspenduju i uklone svi odgovorni, počevši od navijača, ali i policije“, izjavio je Šaban Aganović, vođa navijača NK Čelik.

Navijači FK Veleža: "Ko je sljedeći"


Foto: Sarajevo.co.ba

Navijači Fudbalskog kluba (FK) Velež i građani Mostara održali su danas popodne protestni skup na trgu Musala pod nazivom "Ko je sljedeći?“, protestvujući zbog ubistva navijača FK "Sarajevo" Vedrana Puljića, javio je dopisnik Agencije ONASA.

Na mirnom protestima skupu okupilo se više stotina građana i pripadnika navijačke grupe "Red Army", koji su na pola sata blokirali saobraćaj na trgu i mostu Musala.

Protestni skup je obezbjeđivala policija.

Počast odana i u Brčkom


Foto: Sarajevo.co.ba
Oko stotinu građana i navijača se okupilo danas i na Trgu mladih u centru Brčkog kako bi upovodom ubistva navijača Vedrana Puljića u Širkom Brijegu.

“Inicjativa je spontana i očekivana, u većinih bosanskohercegovačkih gradova, a odnosi se na neophodnost osude ubistva navijača. Također smo postavili i knjigu žalosti u kojoj se mogu upisati svi.”, kažu inicijatori protesta u Brčkom.

Trenutno je prikupljeno preko 250 potpisa, a danas je na trgu postavljen i transparent sa Vedranovim imenom, godinom rođenja i ubistva.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije