Protest radnika Granita u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Protest radnika Granita u Sarajevu

Oko 150 radnika preduzeća Granit iz Jablanice danas će pred zgradom Općinskog suda u Sarajevu od 11 do 13 sati održati mirne proteste.

"Poznato je da smo na Skupštini dioničara izabrali novog direktora, novi Nadzorni odbor, te 4. jula počeli sa radom. Nemamo račun da bi mogli prodavati robu koju proizvodimo i zato idemo na proteste. Tražimo da Općinski sud Sarajevo bez odlaganja, hitno, provede svoje Rješenje od 15.10. 2010. o brisanju pravnog subjekta 'Granit- Jablanica' d.d. Jablanica iz registra Suda objavljenog u Službenim novinama Federacije BiH 27. 7. 2011. i prebaci kompletan registarski spis u Općinski sud Mostar gdje 'Granit' dd Jablanica može biti upisan u sudski registar", izjavio je Memsud Ćosić, predsjednik Sindikata Granita.

Prema njegovim riječima, radnici će tražiti i da "Općinski sud Sarajevo hitno prekine stečajni postupak nad pravnim subjektom Granit Jablanica d.d. Jablanica, do okončanja krivičnog postupka koji se vodi protiv bivšeg menadžmenta pred nadlženim državnim organima".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije