Pronađen i spašen Rasim Džeko

Radiosarajevo.ba
Pronađen i spašen Rasim Džeko

Kako saznaje Radiosarajevo.ba, Rasim Džeko, uposlenik Centra civilnih inicijativa, koji je nestau u utorak navečer, pronađen je nakon što je automobilom sletio u provaliju duboku 30-ak metara i završio u minskom polju. Nakon akcije spašavanja, Džeko je prošao i operaciju, no, posljednje informacije ističu da je njegovo stanje trenutno stabilno.

Džeko je saobraćajnu nesreću doživio u utorak navečer na prevoju Banj brdo na Majevici, a spašen je u četvrtak u poslijepodnevnim satima, kada su ga iz provalije izvukli demineri Civilne zaštine FBiH.

Džeko ima povrede glave i nogu, podhlađen je, u šoku i na momente dezorijentisan, ali je pronađen u svjesnom stanju. Vozilom hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla nakon što je izvučen iz provalije prevezen je u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla i njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće.

Nakon što se u utorak navečer nije vratio kući, porodica je policiji prijavila njegov nestanak. Njegovi rođaci i prijatelji krenuli su pješice u potragu na Banj brdu, jer su znali da je posljednji put viđen u automobilu na području općine Ugljevik, javlja Bportal.ba.

Danas poslijepodne jedan od rođaka uočio je u provaliji, pedesetak metara ispod nivoa kolovoza, olupinu sivog automobila kakav je vozio Rasim. Odmah je alarmirana policija i demineri Civilne zaštite FBiH, jer je područje na kojem je uočen automobil označeno kao minirano.

Hrabri demineri spustili su se do automobila, ali u njemu nisu zatekli nikog.

"Automobil je bio potpuno uništen, ali nije bilo tragova krvi. Znao sam da se čovjek zove Rasim i počeo sam ga dozivati. Javio se iz provalije duboke oko 150 metara, 300 metara od auta", ispričao je Rešid Dervišević, vođa deminerskog tima Tuzla B.

Uz izuzetne napore demineri su se spustili do Džeke i izvukli ga iz ponora.

Nestao Rasim Džeko iz Tuzle

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije