Promovirano 820 diplomaca Univerziteta u Tuzli

Fena
Promovirano 820 diplomaca Univerziteta u Tuzli
Univerzitet u Tuzli upriličio je danas u velikoj dvorani SC Mejdan promociju nove generacije diplomanata i magistara nauka, koji su obrazovanje završili u minuloj školskoj godini.

U prisustvu roditelja, profesora, prijatelja i zvanica, diplome je dobilo  820 mladih osoba, od kojih 664 diplomanta i 156 magistara nauka.

Ovogodišnja promocija održana je 14. put otkako postoji Univerzitet u Tuzli, a cilj ove manifestacije je, kako je naglašeno, da pokaže jedinstvo i veličinu ove visokoškolske obrazovne zajednice.

Diplomantima i magistrima pozdravnu riječ uz želje za napredovanjem u struci uputila je v.d. rektora Univerziteta u Tuzli prof. dr. Aida Crnkić.

"Pred vama je period kada u svoje ruke preuzimate kormilo i odlučujete u kojem pravcu želite nastaviti. Obrazovanje predstavlja najmoćnije oružje kojim se može promijeniti svijet, a ono je sada u vašim rukama", istaknula je rektorica Crnkić.

Svečana promocija u dvorani Mejdan, pred velikim brojem posjetilaca, završena je čestitkama diplomcima, te simboličnim bacanjem kapa u zrak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije