Promocija BiH i Sarajeva na Sajmu turizma u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Promocija BiH i Sarajeva na Sajmu turizma u Beogradu

U toku je Međunarodni sajam turizma u Beogradu, koji je zvanično otvorio svoja vrata 22. februara, a trajat će do 25. februara.

Ova znamenita poslovna manifestacija u regionu, koja svake godine privuče na desetine hiljada posjetilaca postajući tako svijet u malom, najveći je regionalni sajam turizma.

Među brojnim njegovim izlagačima, u organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo, na štandu od 116 kvadratnih metara, turističku ponudu Sarajeva predstavljaju izlagači iz Kantona Sarajevo, ali po prvi put do sada zajedno s predstavnicima turističkih zajednica iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, Tuzlanskog kantona, Srednjobosanskog kantona, te Zeničko-dobojskog kantona, zahvaljujući čemu će svi gosti štanda moći dobiti kompletniju sliku Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno, Turistička zajednica Kantona Sarajevo ovim nastupom nastavlja sa svojim promotivnim aktivnostima, čiji je cilj ukazati na raznoliki turistički sadržaj bh. prijestolnice i njene okoline, istovremeno pokazujući inicijativu za okupljanjem svih turističkih aktera iz Federacije BiH na jednom mjestu i na zajednički nastup.

"Pojavljivanje na sajmu turizma na ovaj način nije prošlo nezapaženo među brojnim posjetiteljima, koji su bez skrivanja pokazivali oduševljenje što se i turizam BiH konačno uspio predstaviti na jednom mjestu; saopćili su.

Štand su u toku prvog dana posjetili potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Rasim Ljajić, te ambasador BiH u Srbiji, Lazar Mirkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije