Promjene u BiH: Podržana inicijativa da se starijim od 65 godina onemogući da budu funkcioneri

2
Fena
Promjene u BiH: Podržana inicijativa da se starijim od 65 godina onemogući da budu funkcioneri
Foto: Screenshot / Sjednica Skupštine Brčko distrikta

Sindikat Brčko distrikta BiH podržao je inicijativu predsjednika brčanske Skupštine Siniše Milića u kojoj će zastupnicima u lokalnom parlamentu sutra biti ponuđeno da se izjasne o zakonskim rješenjima kojima će biti onemogućeno da se za direktore, zamjenike direktora i članove upravnih odbora izaberu osobe starije od 65 godina.

"Na ovaj način će mladima biti pružena prilika da svoje stečeno znanje i odgovornost pokažu na vodećim funkcijama i ovo je prilika da se zaustavi masovan odlazak mladih i obrazovanih ljudi iz našeg grada", rekao je predsjednik Sindikata Brčko distrikta Igor Babić.

Prema njegovim riječima, kako niko ne bi bio diskriminisan usvajanjem ove inicijative osobama starijim od 65 godina zbog dugododišnjeg iskustva treba biti ponuđeno da budu dio savjetodavnih tijela.

Požari bjesne Europom: Uništavaju šume, kuće i uzrokuju evakuacije širom Balkana

Požari bjesne Europom: Uništavaju šume, kuće i uzrokuju evakuacije širom Balkana

Incijativa podrazumijeva da osobama koje imaju navršenih 65 godina, direktorima, zamjenicima direktora i članovima upravnih odbora prestaje mandat u javnim preduzećima i drugim pravnim licima čiji je osnivač Brčko distrikt, naravno pod uslovom da ti prijedlozi zakona dobiju sutra potrebnu podršku.

Igor Babić, predsjednik Sindikata Brčko rekao je da je ova inicijativa koja će se sutra naći na dnevnom redu pred zastupnicima u brčanskoj Skupštini dobila podršku Sindikata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije