Proljeće u novembru, evo do kada će trajati: Meteorolozi najavili veliku promjenu

2
Radiosarajevo.ba
Proljeće u novembru, evo do kada će trajati: Meteorolozi najavili veliku promjenu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i kiša.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 2 stepena, Bugojno i Zenica 4, Jajce 5, Tuzla 6, Drvar, Gradačac i Sanski Most 7, Ivan-sedlo i Sarajevo 8, Bihać i Livno 9, Grude 10, Mostar 12, Neum 17 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje koje će uvjetovati jaču kišu uglavnom u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Dalje jačanje juga u noći na četvrtak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 21 stepen.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje i kiša, a u večernjim satima i jak vjetar. Najviša dnevna temperatura oko 16 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika, pri tome će opšta slika, uz jače padavine, biti lošija u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Širom zemlje, probleme osjetljivim osobama uzrokovaće natprosječne temperature zraka, a sa noćnim satima, dodatno i jačanje južnog strujanja. Moguće su meteopatske reakcije poput reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, glavobolje, dekoncentracije i nesanice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza do subote:

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

ZA 4.11.2021 (Četvrtak)., prognozira se oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Očekuje se i jako jugo, sa olujnim udarima. Slabljenje vjetra u poslijepodnevnim satima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23 stepena.

ZA 5.10.2021 (Petak)., oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab, prije podne južnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen.

ZA 6.11.2021 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije