Proljeće u februaru: Pogledajte kakve su danas temperature bile u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Proljeće u februaru: Pogledajte kakve su danas temperature bile u BiH
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Proljeće u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini danas smo svjedočili sunčanom, pravom proljetnom danu.

Temperatura je bila čudesna za ovo doba godine, a Federalni hidrometeoroški zavod kaže da su u 13 sati izgledale ovako: Bjelašnica 0 stepeni, Ivan-sedlo i Livno 9, Drvar i Srebrenica 10, Mostar, Prijedor i Sokolac 11, Bugojno, Grude i Zvornik 12, Gradačac, Sanski Most i Stolac 13, Bihać, Jajce, Sarajevo i Trebinje 14, Neum i Tuzla 15, Zenica 16, Banja Luka 17 stepeni!

Nešto malo kasnije, temperatura je još i porasla, pa je omiljeni meteorolog, kojeg gledamo na FACE TV, Nedim Sladić u 15 sati napisao:

"Zenica 19, Banja Luka 18, Tuzla 17, Sarajevo 14 ºC. Bilo je u prošlosti i viših vrijednosti, ali i ovo je za februar previsoko."

A, u ovakvom vremenu, čini se, uživat ćemo i u narednim danima.

"Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13, na jugu do 16 stepeni. U Sarajevu magla i niska oblačnost u jutarnjim satima. Tokom dana, smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 11 stepeni", navodi FHMZ u prognozi.

Petak: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu i sjeveru koji stepen i viša.

Subota: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u južnim i jugozapadnim dijelovima. U ostalim djelovima nešto manje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu i sjeveru koji stepen i viša.

Nedjelja: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u južnim i jugozapadnim dijelovima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu do 12, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu i sjeveru do 18 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije