Proizvodi bh. Megglea uskoro na turskom tržištu

Radiosarajevo.ba
Proizvodi bh. Megglea uskoro na turskom tržištu

Dobra vijest za bosanskohercegovačku privredu stiže iz Turske, čije je Ministarstvo prehrane, poljoprivrede i stoke ocijenilo proizvode kompanije Meggle kao izuzetno zadovoljavajuće za veliko i zahtjevno tržište te zemlje. 

Tako će se bh. mliječni proizvodi uskoro moći kupiti u Turskoj. 

Rezultat je ovo opsežne inspekcijske analize koja je, po nalogu Ministarstva prehrane, poljoprivrede i stoke Republike Turske, provedena u 14 proizvodnih pogona bh. prehrambenih firmi - kandidatkinja za izvoz u Tursku. 

Kompanija Meggle je jedna od četiri kandidatkinje koje su prošle ovu rigoroznu inspekciju. 

„Tursko tržište izuzetno je zahtjevno i proći njihovu inspekciju, zadovoljiti njihove standarde i dobiti dozvolu za izvoz, veliki je uspjeh i Meggle kompanije, ali i Bosne i Hercegovine. Ovo je novi veliki korak u razvoju bh. mliječne industrije“, izjavio je Marjan Vučak, izvršni direktor ove kompanije za regiju Adria. 

Domaća mljekara s prepoznatljivom tradicijom visokokvalitetnih proizvoda, vjeruje da će izvozom na tursko tržište biti podsticaj bh. privredi na dalji razvoj domaće kvalitete proizvoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije