Prognoza za prvi radni dan: Kiša i snijeg, obucite se toplije

Radiosarajevo.ba
Prognoza za prvi radni dan: Kiša i snijeg, obucite se toplije
Sutra se u našoj zemlji prije podne očekuje pretežno oblačno vrijeme, a tokom poslijepodneva djelimično razvedravanje.

U jutarnjim satima kiša je moguća na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a tokom prijepodneva ponegdje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslijepodne slabe kiše može biti još ponegdje na istoku Bosne. Na planinama sa slabim snijegom. Vjetar, slab do umjeren, uglavnom istočni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 8 do 11, a dnevne od 9 do 14, na jugu i sjeverozapadu od 13 do 19 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana se očekuje kiša. Jutarnja temperatura oko 3, a dnevna oko 12 °C.

Stabilnije vrijeme, uz sunčane intervale, ugodno će djelovati na većinu populacije. Nakon prohladnog, mjestimično i tmurnog jutra, kada je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, doći će do porasta temperatura, pri čemu neće dostizati suviše visoke vrijednosti. Sa dolaskom noći opća slika će se pogoršati, usljed približavanja promjene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije