Prognoza za naredne dane: Kad će prestati snijeg i kakvo će vrijeme biti za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Prognoza za naredne dane: Kad će prestati snijeg i kakvo će vrijeme biti za vikend
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo jutros

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. Ponegdje na jugu sa slabom kišom, a u Bosni sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Ivan-sedlo -2, Sarajevo 0, Bugojno, Gradačac, Livno i Tuzla 1, Bihać, Jajce i Zenica 2, Drvar i Sanski Most 3, Grude 4, Mostar i Neum 7 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti lošije. Prohladno vrijeme i mjestimične padavine, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće jačanje tegoba. Preporučljivo je reducirati kretanje i posvetiti pažnju odijevanju, te zaštiti od nižih temperatura. Sa poslijepodnevnim satima, uz djelimičnu stabilizaciju, posvuda će biti malo ugodnije, a opšta slika dodatno će se proljepšati tokom noći.

Danas u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Na jugu u jutarnjim satima kiša. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne u nizinama kiša, a u višim djelovima susnježica ili snijeg. Padavine većinom prije podne. Postupno smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar u Bosni slab umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu i sjeverozapadu do 11 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom ili slabijom snijegom. Do kraja dana prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura oko 4 stepena.

Četvrtak: U Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano. Novo naoblačenje u noći na petak. Vjetar slab do umjerene sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, na jugu i sjeverozapadu do 14 stepeni.

Petak: U Bosni i Hercegovini oblačno. U večernjim satima, ponegdje u sjevernim područjima i slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu i sjeverozapadu do 14 stupnjeva.

Subota: Pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i sa slabom kišom. Do kraja dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu i sjeverozapadu do 14 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

S druge strane, AccuWeather za naredne dane najavljuje sljedeće:

Prognoza za 7 dana - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza za 7 dana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije