Prognoza za danas - sunce i dobro raspoloženje: Kakvo će vrijeme biti do nedjelje

Radiosarajevo.ba
Prognoza za danas - sunce i dobro raspoloženje: Kakvo će vrijeme biti do nedjelje
FOTO: Radiosarajevo.ba / Duga iznad Sarajeva

Jutros je u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje je većinom sunčano. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan Sedlo i Livno 12; Bihać 13; Bugojno, Sanski Most i Sarajevo 14; Jajce i Tuzla 15; Stolac 17; Gradačac 18; Brčko 19; Mostar 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 2 hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Tokom prijepodneva moguća je pojava magle u dijelu centralne i istočne Bosne, u ostatku dana sunčanije i ugodnije u cijeloj zemlji. 

Danas u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 29°C. U Sarajevu pretežno oblačno prije podne. U drugoj polovini dana sunčano uz umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

U petak pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom i niskim oblacima. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake uslovit će lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 23 do 29, na jugu do 31 °C.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 17 do 21, a dnevne od 21 do 27, na jugu od 26 do 30 °C.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 17 do 21, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 28 do 31 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije