Prognoza za četiri dana: Kišni vikend, od ponedjeljka poboljšanje vremena

Radiosarajevo.ba
Prognoza za četiri dana: Kišni vikend, od ponedjeljka poboljšanje vremena
Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni pada i snijeg i kiša, a u Hercegovini kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Bihać, Ivan Sedlo i Sokolac 0; Banja Luka, Bijeljina, Livno, Sanski Most i Zvornik 1; Bugojno, Gradačac, Jajce i Prijedor 2; Doboj, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 3; Zenica 4; Trebinje 6; Mostar 8; Neum 12°C.

Bioprognoza: Pogoršanje vremenskih prilika praćeno padavinama i nešto nižim dnevnim temperaturama, kod osjetljivih osoba će dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni će padati i kiša i snijeg, a u Hercegovini kiša. Očekivana količina padavina u Hercegovini i zapadnim područjma Bosne je između 15 i 35 litara po metru kvadratnom. U centralnim područjima Bosne i Krajini se očekuje između 10 i 20 litara po metru kvadratnom. Na sjeveru i istoku Bosne između 5 i 10 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar većinom slab, u zapadnim područjima umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 12°C. U Sarajevu oblačno sa kišom. Temperatura zraka između 2 i 4°C.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg prijepodne može padati u istočnim područjima, lokalno i u centralnim područjima Bosne. Na sjeveroistoku slaba kiša. Na istoku i jugoistoku Hercegovine može pasti malo kiše. Vjetar većinom slab, na jugu i zapadu zemlje do umjerene jačine, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U ponedjeljak će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne povećane niske naoblake će biti po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Poslije podne vjetar u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu od 9 do 13°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana naoblačenje sa sjeverozapada. Poslije podne rijetko može pasti malo kiše u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i 0°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu do 14°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije