Prognoza vremena za BiH do utorka

Radiosarajevo.ba
Prognoza vremena za BiH do utorka

Danas je u Hercegovini bilo pretežno sunčano, a u većem dijelu Bosne je bilo oblačno vrijeme. U sjevernim područjima se razvedrilo. 

Temperature zraka izmjerene u 13 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica -2 stepena, Ivan-sedlo i Kupres 5, Gradačac 6, Bihać i Doboj 7, Banja Luka i Sokolac 8, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 9, Bugojno, Livno, Prijedor, Srebrenica, Tuzla i Zenica 10, Bijeljina 11, Goražde 13, Mostar 17, Stolac 18, Neum i Trebinje 19 i Čapljina 20 stepeni. 

Sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a više sunčanog vremena se očekuje na jugu Hercegovine. 

Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se, većinom, između 0 i 6 stepeni, na jugu Hercegovine od 7 do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 6 i 12 stepeni, na jugu Hercegovine od 15 do 19. 

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 4, a najviša dnevna oko 10 stepeni. 

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini prijepodne bit će pretežno vedro. U drugoj polovini dana se očekuje naoblačenje s juga. 

Vjetar će biti slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 2 i 7, na jugu Hercegovine od 8 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 10 i 16, na jugu Hercegovine do 19 stepeni. 

U utorak, u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina u Hercegovini. Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 4 i 9 stepeni, na jugu Hercegovine od 10 do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 8 i 13, na jugu Hercegovine do 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije