Prognoza nepovoljna, danas kiša i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Prognoza nepovoljna, danas kiša i grmljavina
Pixabay / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi su registrovani na jugu, zapadu, centralnim i sjeveroistočnim područjima zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 0; Goražde, Ivan Sedlo i Kupres 8; Sokolac 9; Drvar i Livno 10; Bihać, Bugojno, Prijedor i Sarajevo 12; Banja Luka i Jajce 13; Gradačac, Sanski Most i Stolac 14; Bijeljina, Mostar, Srebrenica, Trebinje, Tuzla, Zenica i Zvornik 15; Doboj i Neum 16°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935 hPa, za 7 hPa je manji od normalnog i opada.

Prolazak ciklone iznad naše zemlje uslovljava relativno nepovoljne biometeorološke prilike. Hronični bolesnici i meteoropate ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima. Mada će povremeni pljuskovi i nestabilno vrijeme remetiti ugođaj, povoljna okolnost je da će zbog nižih temperatura dodatno osvježiti, stoga će i osjet sparine biti slabije izražen.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima. Moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno sa pljuskom kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije